Van der Linden begon eind 1800 met de hondenkar en is al meer dan 125 jaar actief in buitengewoon wegvervoer.

Image

In 1904 werd Arie Van der Linden (toen 16 jaar oud) gevraagd om vanaf het spooremplacement Vogelezang, koffers en andere goederen van de reizigers te vervoeren. Door de snelle groei van de Hollandse IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HSM), die tussen Amsterdam en Rotterdam passagiers en goederen vervoerde, zochten zij iemand voor de zogeheten ”last-mile”. Arie zag hier een mogelijkheid.

Image

Eerst met paard en wagen en later met een T Ford, welke in 1928 werd ingeruild voor een Chevrolet Truck.

Image
Image

In 1911 begon Arie zijn eigen vervoersonderneming en vervoerde de bagage van de notabelen en handelsgoederen in de Bollenstreek. Wellicht was hij één van de eerste vervoerders voor van Gend en Loos! De grote expansie van Van der Linden kwam in 1937 toen de Scouting Wereldjamboree in Vogelenzang werd georganiseerd. Meer dan 28.000 verkenners uit 54 landen kwamen naar Jamboreestad, en Van der Linden was de huisvervoerder.

Image

Na de tweede wereldoorlog namen zonen Gijs en Arie het bedrijf over en specialiseerde het bedrijf zich in diverse soorten vervoer. Verhuizingen, bloementransport, bollen, hekwerk, boomkwekerij planten/heesters – de Hollands Zweedse Zaadmaatschappij, Van der Linden werkte voor alle verladers in de regio.

Image

In 1977 kwam de derde generatie, Ard en John, aan het roer van het bedrijf. Na enkele jaren trad John uit het bedrijf en voerden Ard gezamenlijk met zijn broer Peter, verder het management van het bedrijf. Verder groei werd ingezet en Van der Linden werkte onder andere voor grootgrutters, bedrijven in het wit- en bruingoed, AGF en de kartonnage. In 1983 werd de eerste rit voor Twinpack gereden. Verdere uitbreiding van de transportactiviteiten volgde: transporten naar het buitenland, chemicaliën transport, ADR goederen en bijvoorbeeld het vervoer van kozijnen.

Image

De eerste V(alue) A(dded)L(ogistics) activiteiten werden voor deze kozijnenproducent uitgevoerd. In 1982 startte Van der Linden voor een grote witgoedketen de huis aan huis distributie, inclusief het aansluiten van de apparatuur. Het personeel liep in de kleding met logo van de klant en de auto’s reden in de kleuren van de klant. Van der Linden verzorgde toen al de diensten die we vandaag de dag als gewoon zien. Dedicated distribution was toen al bij Van der Linden de gewoonste zaak!

Image

In 2007 werd Van der Linden gekozen voor het distributievervoer voor Vegro, een snel groeiende leverancier van medische hulpmiddelen. Met diverse auto verzorgde en verzorgt Van der Linden nog steeds, de dagelijkse door-to-door distributie van medische goederen en ruilartikelen, vanuit diverse depots naar de verschillende winkels en andere distributiecentra in Nederland.

Image

In 2012 kwamen Twinpack en Van der Linden overeen om het eigen vervoer van Twinpack over te nemen. De chauffeurs van Twinpack kwamen bij van der Linden in dienst en de vrachtautovloot werd overgenomen. Aan de buitenkant veranderde weinig; de chauffeurs bleven in de kleding van de klant, met het logo en de auto’s bleven onveranderd, alsof ze nog steeds van de klant waren. Van der Linden ontzorgde de klant en nam het personeels- en vlootmanagement over.

Image

In 2019 besloot Ard, omdat er geen opvolging in de familie was, het bedrijf te verkopen. Op 7 juni werden de contracten getekend en werd Frans Zoetmulder de nieuwe DGA van Van der Linden.

Fotogalerij

Bel

0252 - 536 900

email

planning@vanderlinden.net

Bezoekadres

Voltstraat 4, 2181 HA, Hillegom