KRACHTENBUNDELING

Logistiek dienstverlener Van der Linden uit Hillegom neemt sectorgenoot AL Transport uit Nieuwegein over. Dat hebben de betrokken partijen dinsdag bekendgemaakt, zonder financieel details te delen. De transactie wordt op woensdag 1 april afgerond.

Van der Linden is gespecialiseerd in het leveren van flexibele vervoersconcepten voor verladers die eigenlijk met eigen materieel hun goederen bij hun klanten af willen leveren. De vervoerder speelt hier op in en levert personeel en auto’s in de kleuren van de verlader.

Van der Linden is al 125 jaar actief in de logistiek en is de laatste veertig jaar gespecialiseerd in bovengenoemde activiteit. Het Hillegomse bedrijf voert distributieactiviteiten uit voor onder meer Vegro, Twinpack, C&A en Vanka.

AL Transport is in 1989 opgericht en is actief in internationaal transporten, regionale distributie en verhuizingen. Het bedrijf werkt voor diverse verladers, waaronder bedrijven ‘welke bij Van der Linden tot synergetische effecten kunnen leiden’.

Strategie

Volgens Van der Linden is de overname van AL Transport een logische stap in de uitrol van de strategie. Directeur Frans Zoetmulder licht toe: ‘Het combineren van het vrachtaanbod van onze klanten met die van de klanten van AL Transport, zorgt voor een mooie uitbreiding en versteviging van de distributie-activiteiten voor onze onderneming. Daarnaast geeft deze overname ons in Nederland verdere logistieke spreiding.’

Arthur Lodeweegs, directeur van AL Transport voegt daaraan toe: ‘Wij zijn blij dat we met Van der Linden overeenstemming bereikt hebben over de overname van mijn bedrijf. Door de overname kan Van der Linden goederenstromen beter optimaliseren en kunnen we het serviceniveau bij onze klanten verder garanderen. Daarnaast ben ik blij dat ik voor mijn medewerkers een goede nieuwe werkgever gevonden heb.’